Gornji Grad

Gornji Grad u Zagrebu, smješten na padini Medvednice, u 13. stoljeću utvrđen je bedemima i kulama, a uz njega se vežu brojne legende, poput legende o Krvavom mostu ili o Kamenitim vratima, jedinim preostalim od nekadašnja četiri ulaska u Gradec, gdje se i danas nalazi jedinstveno i često pohođeno svetište obloženo zavjetnim pločama. 

Uz južnu stranu Gornjeg grada proteže se Strossmayerovo šetalište gdje se u lipanju održava najdulji zagrebački ulični festival, a osim što besplatnim koncertima i filmskim projekcijama obogaćuje noćni život Zagreba, zbog veličanstvenog pogleda na Donji grad i hlada koji ljeti pružaju stoljetna stabla omiljena je zagrebačka šetnica.


Kula Lotrščak jedan je od vidikovaca Gornjeg Grada s kojeg se pruža prekrasan pogled na Donji Grad i sam centar Zagreba.

Kao jezgra današnjeg Zagreba, Gornji Grad i dalje zauzima važno mjesto ne samo na turističkoj karti grada, već i kao sjedište Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske koji se nalaze u samom njegovom središtu, uz Crkvu sv. Marka.

Rezervirajte smještaj u Zagrebu!

HUP Zagreb
The Westin Zagreb
Sheraton Zagreb Hotel
Panorama Zagreb Hotel
Hotel International
Hotel Jadran
Newsletter
Sve najnovije vijesti pronađite na newsletteru Hotela International.