Što posjetiti u Zagrebu

Grad Zagreb je glavni grad Hrvatske, koji svojim položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.
Što posjetiti tijekom boravka u Zagrebu? Zanimljiva povijest i kontinuirani razvoj osigurali su gradu mnoštvo znamenitosti i arhitekturnih spomenika te bogatu kulturnu ponudu koja privlači mnogobrojne turiste.
Od povijesnih četvrti Gornjeg grada, Kaptola i Donjeg grada, mnogobrojnih sakralnih građevina, kulturnih i svjetovnih ustanova, parkova i prirodnih znamenitosti, do modernog dijela Zagreba, ispisuju se prekrasne znamenitosti koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.Zagreb je bogata kulturna, festivalska, gastronomska i shopping oaza, stoga rezervirajte svoj hotel u Zagrebu već danas!

Znamenitosti Zagreba

 • Gornji Grad

  Gornji Grad u Zagrebu, smješten na padini Medvednice, u 13. stoljeću utvrđen je bedemima i kulama, a uz njega se vežu brojne legende, poput legende o Krvavom mostu ili o Kamenitim vratima, jedinim preostalim od nekadašnja četiri ulaska u Gradec, gdje se i danas nalazi jedinstveno i često pohođeno svetište obloženo zavjetnim pločama. 

 • Kula Lotrščak

  Iz brojnih zagrebačkih znamenitosti smještenih na Gornjem gradu izdiže se srednjovjekovna Kula Lotrščak podignuta u 13. stoljeću na južnom ulazu u nekadašnji Gradec. 

 • Botanički vrt

  U neposrednoj blizini Hotela International prostire se omiljeni zagrebački park - Botanički vrt.

 • Zagrebačka uspinjača

  Zagrebačka uspinjača koja spaja Gornji i Donji grad i u kojoj vožnja traje samo 64 sekunde najkraća je žičana željeznica na svijetu namijenjena javnom prometu.


HUP Zagreb
The Westin Zagreb
Sheraton Zagreb Hotel
Panorama Zagreb Hotel
Hotel International
Hotel Jadran