Što posjetiti u Zagrebu

Grad Zagreb je glavni grad Hrvatske, koji svojim položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.
Što posjetiti tijekom boravka u Zagrebu? Zanimljiva povijest i kontinuirani razvoj osigurali su gradu mnoštvo znamenitosti i arhitekturnih spomenika te bogatu kulturnu ponudu koja privlači mnogobrojne turiste.
Od povijesnih četvrti Gornjeg grada, Kaptola i Donjeg grada, mnogobrojnih sakralnih građevina, kulturnih i svjetovnih ustanova, parkova i prirodnih znamenitosti, do modernog dijela Zagreba, ispisuju se prekrasne znamenitosti koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.Zagreb je bogata kulturna, festivalska, gastronomska i shopping oaza, stoga rezervirajte svoj hotel u Zagrebu već danas!

Znamenitosti Zagreba

 • Gornji Grad

  Gornji Grad u Zagrebu, smješten na padini Medvednice, u 13. stoljeću utvrđen je bedemima i kulama, a uz njega se vežu brojne legende, poput legende o Krvavom mostu ili o Kamenitim vratima, jedinim preostalim od nekadašnja četiri ulaska u Gradec, gdje se i danas nalazi jedinstveno i često pohođeno svetište obloženo zavjetnim pločama. 

 • Kula Lotrščak

  Iz brojnih zagrebačkih znamenitosti smještenih na Gornjem gradu izdiže se srednjovjekovna Kula Lotrščak podignuta u 13. stoljeću na južnom ulazu u nekadašnji Gradec. 

 • Botanički vrt

  U neposrednoj blizini Hotela International prostire se omiljeni zagrebački park - Botanički vrt.

 • Zagrebačka uspinjača

  Zagrebačka uspinjača koja spaja Gornji i Donji grad i u kojoj vožnja traje samo 64 sekunde najkraća je žičana željeznica na svijetu namijenjena javnom prometu.


HUP Zagreb
The Westin Zagreb
Sheraton Zagreb Hotel
Panorama Zagreb Hotel
Hotel International
Hotel Jadran
Newsletter
Sve najnovije vijesti pronađite na newsletteru Hotela International.