Recepti za jela

Restoran Hotela International od ostalih restorana u Zagrebu izdvaja se posebno osmišljenim menijima, umijećem šefa kuhinje i vrhunskom stručnošću kojom se pripremaju tradicijska hrvatska jela, kao i jela iz drugih krajeva svijeta.

Kako biste se i sami mogli okušati u pripremanju delicija koje se mogu kušati u ovom zagrebačkom restoranu, odlučili smo s vama podijeliti naše odabrane recepte.
 

Za početak smo odabrali jela karakteristična za Zagreb i njegovu okolicu, a recepte ćemo redovito nadopunjavati, stoga uskoro navratite po novo tematsko iznenađenje. Ako su Vam naši recepti zagolicali nepce, pozivamo Vas da nas posjetite i provjerite kako ih priprema naš šef kuhinje.
 

S nadom da će Vam se pripremljena jela svidjeti te da ćete njih, i mnoge druge, doći kušati i u našem restoranu u Zagrebu, želimo Vam uzbudljivo kuhanje i dobar tek.


 

Jela Zagreba i okolice


Zagorska krumpir juha

Sastojci za 4 osobe

dimljena suha vratina 0,20 kg
suhi vrganji 0,020 kg
ulje 0,1 l
krumpir 0,40 kg
paprika svježa 0,05
rajčica svježa 0,05
crveni luk 0,10
bijelo vino 0,1l
kiselo vrhnje 0,10 l
sol,papar,peršin list. Lovorov list
mljevena slatka paprika
temeljac od kuhane suhe vratine
 

Priprema

Suhu vratinu prokuhamo da bi dobili temeljac. Sitno narezani luk popržiti na ulju, dodati dimljenu suhu vratinu, vrganje,krumpir,papriku,rajčicu; sve narezano na kockice.
Sve zajedno pirjati desetak minuta, te zatim dodati temeljac, mljevenu crvenu papriku i bijelo vino.
Kuhati dok svi sastojci ne omekšaju. Kada juha prokuha, posoliti i popapriti. Na kraju dodati kiselo vrhnje i posuti peršinom.

Izvrsnu zagorsku krumpirovu juhu možete probati u restoranu Hotela International po cijeni od 15,00 KN po osobi.

Dobar tek!


Pureća prsa punjena s mlincima

Sastojci za 4 osobe

Pureća prsa - 0,72 kg
Mlinci 0,40 kg
Ulje 0,1 l
Bijelo vino 0,1 l
Brusnica 0,1 kg
Sol, papar

Priprema


Mlince pofurimo u kipućoj slanoj vodi. Pureća prsa narežemo u komadu, dobro potučemo, posolimo i popaprimo. Mlince posložimo tako da se prsa mogu dobro zarolati.
Tako zarolana pureća prsa stavimo peći na srednje ugrijanu tavu te ih okrećemo tako da se ravnomjerno zapeku za svih strana.
Kad su prsa pečena, izvadimo ih i stavimo na toplo. U umak koji smo dobili od pečenja dodajemo brusnice i čekamo da puste svoju prepoznatljivu aromu te ih podlijemo s bijelim vinom i pustimo da se svi sastojci prožmu u jedno.

*Napomena: prilikom serviranja pureća prsa režemo tako da dobijemo kosi oblik koji će izgledati dekorativno te će i mlinci doći do izražaja.

Naručite ovo odlično jelo u restoranu Hotela International po cijeni od 90,00 KN po osobi


Zagrebača torta

Sastojci za 4 osobe

Jaja 14 kom.
Šećer 0,36 kg
Maslac 0,33 kg
Čokolada 0,32 kg
Badem 0,18 kg
Krušne mrvice 0,03 kg
Rum 0,06 l
Brašno 0,02 kg
Lješnjak 0,05 kg
Čokoladna ocaklina 0,30 kg
Vanilin šećer 1 kom


Priprema

U kotliću dobro izmiješamo maslac, 0,16 kg topljene čokolade i 0,18 kg šećera. Zatim polako dodajemo 9 žumanjaka, jedno po jedno uz miješanje, kao i samljevene bademe, krušne mrvice namočene u rum i na kraju snijeg od 9 bjelanjaka. Ovu smjesu treba raspodijeliti na podmazani i pobrašnjeni lim za pečenje u 4 dijela, ravnomjerno nožem rastanjiti u kružni oblik (veličine torte) i peći u umjereno toploj pećnici.


Priprema nadjeva

5 cijelih jaja i ostatak šećera pjenasto izmiješamo, dodamo brašno, 1 vanilin šećer pa sve to kuhamo u toploj kupki uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Stavimo hladiti uz češće miješanje. U međuvremenu u drugom kotliću dobro izmiješamo 0,18 kg maslaca, 0,16 kg razmekšane čokolade, šećer u pahu po potrebi i mljevene lješnjake.

Oba nadjeva sastavimo, izmiješamo, pa njime premazujemo kore. Nadjevenu tortu prelijemo sa čokoladnom caklinom.

Zasladite se na kraju ovim izvrsnim kolačem po cijeni od 20,00 KN

Dobar tek!

HUP Zagreb
The Westin Zagreb
Sheraton Zagreb Hotel
Panorama Zagreb Hotel
Hotel International
Hotel Jadran
Newsletter
Sve najnovije vijesti pronađite na newsletteru Hotela International.